18.12.2020

Wedeco myy enemmistö­omistuksensa Oy Esari Ab:sta

LEHDISTÖTIEDOTE

LAGERCRANTZ GROUP AB OSTAA OY ESARI AB:N

Ruotsalainen pörssiyhtiö Lagercrantz Group AB on allekirjoittanut sopimuksen Oy Esari Ab:n ostamisesta.

Esari on Suomen johtava laitesuojatoimittaja. Yrityksen asiakkaita ovat pääosin teleoperaattorit, energia- ja suurteollisuus sekä valtiolliset liikelaitokset. Esarin vuotuinen liikevaihto on noin 5 M€ ja kannattavuus on hyvä. Yrityksen lähempi esittely, katso www.esari.fi.

”Vahvan erikoistumisemme ja osaamisemme ansiosta olemme saaneet kasvaa asiakkaidemme projekteissa vuosien saatossa Suomen johtavaksi laitesuojatoimittajaksi. Pitkä yhteistyö ja kumppanuus asiakkaidemme kanssa ovat mahdollistaneet tuotekehityksen, joka pystyy vastaamaan yhdyskuntarakentamisen tarpeisiin teknisten tilojen osalta.

Pohjalaisen pääomasijoittaja Wedecon mukaan tulo omistajaksi vuonna 2014 ja hyvä omistajaohjaus on kehittänyt Esarin toimintaa merkittävästi sekä auttanut Esarin läpimurtoa Ruotsin markkinoille, jonka olemme nähneet isona tulevaisuuden mahdollisuutena. Lagercrantzin omistuksessa pääsemme edelleen kehittämään liiketoimintaamme ja rakentamaan Kaustislaista vientitarinaa sitoutuneen ja osaavan henkilökunnan turvin. Näen myös vahvaa synergiaa Lagercrantz konserniin kuuluvan ruotsalaisen Elkapsling yhtiön kanssa. Asiakaskuntamme on pitkälti sama ja pystymme täydentämään toistemme tuotevalikoimaa sekä vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita. Lagercrantzin perinteet ja arvot pitkäaikaisena omistajana mahdollistavat Esarin kehityksen ja kasvun pohjoismaissa” toteaa Ari Rauma, Oy Esari Ab:n toimitusjohtaja.

”Esari tulee entisestään vahvistamaan Lagercrantzin asemaa ja tuotevalikoimaa laitesuojien valmistajana. Yritys täydentää Lagercrantzin omistuksessa olevan Elkapslingin tuotevalikoimaa ja näemme merkittävän kasvupotentiaalin molemmissa maissa kun pystymme tarjoamaan laajemman valikoiman” kommentoi Jörgen Wigh, TJ ja Lagercrantz Group AB:n konsernijohtaja.

”Pohjanmaalta kotoisin olevana olen erityisen iloinen siitä, että vahvistamme asemaamme maakunnassa hankkimalla hyvin hoidetun yrityksen jolla erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät” sanoo Marcus Käld, Lagercrantz Group AB:n liiketoimintaryhmän johtaja.

Esarista tulee osa Lagercrantzin Mechatronics divisioonaa tammikuussa 2021.

Kaustinen 18.12.2020

Ari Rauma
toimitusjohtaja
Oy Esari Ab
puh. 0400 566 691

Marcus Käld
Vice President Mechatronics division
Lagercrantz Group AB
puh. 050 518 5901

Kaikki ajankohtaiset asiat